clasa-scoala.jpgUn număr de 25 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au fost închise în anul şcolar 2015-2016 din cauza efectivelor reduse de elevi, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Cezar Anuţei.

Este vorba despre o şcoală gimnazială, opt şcoli primare şi 16 grădiniţe cu program normal din judeţ, ce au fost închise prin hotărâri ale consiliilor locale, din cauza nerealizării planului de şcolarizare.
Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a precizat că în această situaţie se află Şcoala Gimnazială Mănăstirea Humorului, Şcoala Primară Holda din Broşteni, Şcoala Primară Uideşti din comuna Forăşti, Şcoala Primară Păltiniş din comuna Panaci, Şcoala Primară Podu Coşnei din comuna Poiana Stampei, Şcoala Primară Ioneasa din comuna Vadu Moldovei, Şcoala Primară Dragomirna din comuna Mitocu Dragomirnei, Şcoala Primară Poiana din Dolhasca şi Şcoala primară Braşca din comuna Ilişeşti.
Totodată, au fost închise Grădiniţa cu program normal Botoş din comuna Ciocăneşti, Grădiniţa cu program normal Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, Grădiniţa cu program normal Spătăreşti din comuna Fântâna Mare, Grădiniţa cu program normal Bereşti – Hânţeşti, grădiniţele cu program normal Râşca şi Demăcuşa din comuna Moldoviţa, Grădiniţa Izvor din Pojorâta, Grădiniţa Ciumuleşti din Vadu Moldovei, Grădiniţa Nr. 2 Preuteşti, Grădiniţa Dragoşa din comuna Frumosu, Grădiniţa Fundu Sadovei din Sadova, precum şi grădiniţele din Valea Poienii, Poiana şi Vămeni din Dolhasca, Mănăstioara din Siret şi Lisaura din Ipoteşti. AGERPRES