electra.jpgAnul 2008 a adus schimbari importante pentru cea mai importanta companie romaneasca din domeniul sistemelor de acces, ELECTRA. Lansari de videointerfoane si interfoane noi, extinderea retelei de distributie si marirea portofoliului de clienti au dus la obtinerea unei cifre de afaceri de peste 2.2 milioane euro numai din interfonie.

ELECTRA a lansat in 2008 noi video interfoane si interfoane pentru case si vile, cu multiple facilitati, printre care enumeram: supravegherea in orice moment a intrarii si optional a imprejurimilor proprietatii, acces controlat pe baza de cartela de proximitate, afisarea numarului casei intr-un modul special, iluminat, vizibil de la distanta ziua si noaptea.

Videointerfoanele s-au bucurat de un succes considerabil intr-o serie de proiecte rezidentiale noi in Bucuresti, Constanta, Brasov, Iasi, Satu Mare si Timisoara, datorita facilitatilor, fiabilitatii si flexibilitatii solutiilor de instalare si nu, in ultimul rand, preturilor competitive.Pentru aceste produse, dar si pentru celelalte produse din portofoliul firmei, s-a marit reteaua nationala de distributie, instalare si service, in scopul acoperirii cat mai largi a pietei de consumatori.

O schimbare majora in activitatea Electra a fost reprezentata de divizarea in 3 firme – corespunzator cu serviciile diferite oferite, formand Grupul de firme ELECTRA. Principalele doua departamente ale firmei, sectia electronica si sectia circuite imprimate, aveau de cativa ani piete si cereri de produse specifice, precum si clienti proprii. Inainte de divizare, in ELECTRA erau dezvoltate activitati cu un grad de tehnicitate foarte ridicat si foarte divers: chimie cu microtehnologii pentru circuite imprimate, asamblari electronice de mare precizie, interfoane si videointerfoane.

Aceasta structura de activitati a impus un nou model de organizare bazat pe 3 entitati economice independente: ELECTRA SRL – producator de videointerfoane, interfoane si sisteme de control acces; PCB-ELECTRA SRL – producator de circuite imprimate simpla si dubla fata (PCB = Printed Circuit Boards); EMS-ELECTRA SRL – furnizor de servicii de asamblare electronica (EMS = Electronic Manufacturing Services).

Pentru 2009, ELECTRA anunta ca obiective, in ceea ce priveste portofoliul de produse: diversificarea gamei de videointerfoane si interfoane pentru case si vile: lansarea unor KIT-uri noi, cu panou exterior de dimensiuni mici si comunicatie full duplex; extinderea comunicatiei full duplex la toate produsele de video interfonie oferite de ELECTRA; largirea canalelor de distributie: intrarea in retele de retail specializate, cu KIT-urile de vila.

Extinderea continua a facilitatilor, sigurantei produselor si o atentie deosebita fata de design, fiabilitate si servicii post-vanzare sunt atuuri cu care ELECTRA isi propune sa se mentina in pozitia de lider al sistemelor de control acces si sa continue trendul ascendent al cifrei de afaceri, chiar si in conditiile crizei pe piata imobiliara. Nu in ultimul rand, pentru o mai buna comunicare cu clientii, ELECTRA si-a regandit si restructurat site-ul, www.electra.ro, prezentand imagini si informatii despre centre rezidentiale si cladirile securizate cu echipamente ELECTRA, precum si facilitati de comunicare interactiva cu potentialii si actualii clienti.

Cu o experienta de 18 ani pe piata romaneasca, 140 de angajati si un spatiu de productie de 4000 mp, ELECTRA este un nume de referinta in interfonie si electronica in Romania.