pian eleve.jpgDouă eleve ale Şcolii de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis” din Giurgiu au obţinut premiul întâi la secţiunea de interpretare la patru mâini, la categoria debutanţi, la Concursul Internaţional de Muzică de Pian desfăşurat la Paris.

Maria Popescu şi Andrada Stan studiază de trei, respectiv cinci ani, pianul la şcoala de muzică din municipiu şi în acest an au obţinut şase diplome la Concursul Internaţional de Muzică de Pian din luna mai, desfăşurat la Paris, la diferite secţiuni din concurs.

”La secţiunea de interpretare la patru mâini au obţinut premiul întâi, la categoria debutanţi, în condiţiile în care în concurs au fost 489 de concurenţi din 18 ţări, motiv pentru care vor fi evidenţiate în cadrul unei festivităţi speciale de premiere la acest final de an şcolar”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directoarea Şcolii de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis” din Giurgiu, Mariana Iliescu.

Elevele sunt pregătite de profesoarele Mariana Dumitrescu şi Daniela Cioacă, iar deplasarea lor la Concursul Internaţional de Pian de la Paris a fost posibilă cu sprijinul financiar al Primăriei şi al Consiliului Local Municipal Giurgiu. AGERPRES