Cele două eleve din judeţul Sibiu care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor primi cadou câte un laptop performant, din partea Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu (ULBS), dacă vor studia la respectiva instituţie de învăţământ superior, a anunţat rectorul Ioan Bondrea.

Doresc să le felicit pe Cristina Hămbăşan şi Irina Linte pentru performanţa lor şi să le transmit că le aşteptăm pe amândouă să devină studente ale Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu’, a declarat rectorul ULBS, Ioan Bondrea, fetele având de ales între cele nouă facultăţi ale universităţii.

Judeţul Sibiu se situează pe primul loc pe ţară, înainte de contestaţii, cu cele mai bune medii obţinute la bacalaureat, cu un procent de promovare de 83,73%, în condiţiile în care media naţională este de 71,4%.

Pe primele locuri în ierarhia judeţului Sibiu, cu rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat, se situează colegiile naţionale ‘Gheorghe Lazăr’ şi ‘Octavian Goga’, Liceul Tehnologic Transcom, toate din municipiul Sibiu, cu un procent de promovare de 100%, precum şi Colegiul Naţional ‘Samuel von Brukenthal’ Sibiu, cu rata de promovare de 99,13%. S-au obţinut şi două medii de 10, care aparţin absolvenţilor Colegiului National ‘Gheorghe Lazăr’ Sibiu şi Liceului Teoretic ‘Gustav Gundisch’ Cisnădie. AGERPRES