În perioada 20 martie-08 aprilie, un grup de 22 elevi ai Colegiului Tehnic Cărăşan Reșița, însoţiţi de prof. Leontina Lațcu si prof. Manuela Miloș, au derulat mobilitatea proiectului ERASMUS +, „Oportunităţi de integrare pe piaţa muncii prin mobilităţi educationale -VIITORUL ÎNCEPE AZI!”, în oraşul spaniol Granada. Grantul proiectului de 55 834 euro, reprezintă cheltuieli de transport, organizare şi subzistenţă.

Grupul ţintă al proiectului  a fost format din elevi  de clasa a X-a,  din domeniile „Industrie textilă și pielărie” și „Mecanic”. Aceştia au desfăşurat stagiul de practică prevăzut în Curriculum-ul şcolar, în cinci firme spaniole de prestigiu, unde au învăţat să folosească şi să aplice materiale şi tehnologii moderne specifice domeniului de pregătire al fiecăruia. În timpul stagiului, elevii s-au descurcat foarte bine la activităţile practice din proiect, tutorii de practică spanioli fiind foarte mulţumiţi de comportamentul și prestaţia lor.

Pe lângă activităţile practice, elevii au fost implicaţi şi în activităţi culturale organizate de partenerul intermediar M.E.P. Europroject Granada. Astfel, au participat la programul „Discovering Granada in Depth”, program ce s-a derulat continuu, în timpul liber, iar în weekend la excursii in afara Granadei.  Împreună cu reprezentanţii MEP şi profesorii însoţitori, au făcut excursii la Cordoba, Malaga și Sevilla, unde au vizitat diverse obiective turistice.

În urma participării la proiect, fiecare participant a primit certificat “Europass Mobility” pentru formarea profesională şi certificate de participare din partea organizaţiei de primire şi a organizaţiei intermediare, M.E.P. Europroject Granada.