Peste 750 de elevi din zece licee bihorene vor participa, în perioada 9 martie-1 aprilie, la un program de educaţie financiară intitulat „Be $mart”, derulat de Fundaţia Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia Good Life Perfomers şi Fundaţia Dreptul la Educaţie.

„Primele cursuri au demarat astăzi la Liceul Don Orione din Oradea. Cursurile interactive sunt susţinute de trainerii de la Fundaţia Dreptul la Educaţie. De săptămâna viitoare se vor desfăşura şi în judeţ. Prin acest program, organizatorii îşi propun să implementeze o atitudine financiară responsabilă în rândul liceenilor”, a precizat Roxana Trifa, grant manager de la Fundaţia Comunitară Oradea.

În cele zece licee din Bihor se vor organiza 30 de cursuri interactive şi practice, ocazie cu care elevii vor primi ghidul educativ „Be $mart”, realizat în parteneriat cu experţi în domeniul financiar. În ghid, elevii vor găsi 30 de sfaturi pentru a-şi economisi banii, dar şi recomandări de site-uri şi cărţi de dezvoltare personală sau motivaţionale.

Capitolul Conversaţii valoroase din ghid reuneşte opt interviuri realizate cu profesionişti din domeniul antreprenorial şi financiar: Pantiş Octavian, Sava Alexandra, Lorand Soares Szasz, Daniel Zărnescu, Vlad Sarca, Sorin Constantin, Pera Novacovici şi Păsat Liviu. În cadrul programului, elevii participanţi vor primi şi diplome de participare, iar cei mai activi participanţi au şansa de a câştiga diverse premii. Programul Be $mart este finanţat cu suma de 9.600 de lei de către Fundaţia Comunitară Oradea.
Preşedintele Fundaţiei „Dreptul la Educaţie”, Laszlo Diosi, a precizat, într-un comunicat, că tinerii au nevoie să înveţe care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare lucrează în sprijinul lor. AGERPRES