iasi_colegiul_racovita.jpgUn grup de 24 de elevi de la Colegiul ”Emil Racoviţă” din Iaşi, care a câştigat un concurs de voluntariat derulat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, va participa pe 23 februarie la Zilele Euroscola de la Strasbourg.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Sabina Manea, a declarat luni că un proiect de voluntariat intitulat ”Da! Diferiţi şi asemenea”, iniţiat şi derulat de elevii clasei a X-a B de la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” din Iaşi, s-a clasat pe locul I, cu un punctaj de 19,75 din 20 posibile, în urma evaluării proiectelor prezentate în cadrul celei de-a IV-a ediţii a concursului naţional ”Euroscola” 2011/2012.

”Proiectul ‘Da! Diferiţi şi asemenea’, coordonat de profesorii Doru Turbatu, Rada Bălan şi Mihaela Gotcu, a evidenţiat un mod simplu, dar eficace în care elevii racoviţişti s-au implicat cu dăruire şi entuziasm în activităţi de susţinere şi integrare a copiilor autişti din comunitatea locală”, a susţinut Sabina Manea.

Conform sursei citate, cei 24 de elevi din echipa de proiect vor participa pe 23 februarie la Zilele Euroscola de la Strasbourg, unde, pe parcursul unei zile, vor avea ocazia să înveţe despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

”Jocul, comunicarea, dezvoltarea creativităţii, sondajele şi campaniile de informare, precum şi expoziţia de creaţii artistice ale copiilor cu autism realizate sub îndrumarea elevilor de la CNER, dar şi strângerea de fonduri au fost câteva dintre activităţile derulate în cadrul proiectului. Cel mai important aspect al proiectului a fost apropierea de un grup de copii vulnerabili, uneori ignorat sau marginalizat, înţelegerea şi aprecierea lor ca semeni şi posibilitatea de autocunoaştere a voluntarilor care poate fi rezumată în confesiuni de tipul ‘Nu ştiam cum să intru în lumea lor’ sau ‘Am reuşit să găsesc noi mijloace de comunicare – un simplu zâmbet”‘, a declarat Sabina Manea. Ea a precizat că proiectul s-a derulat în colaborare cu Asociaţia pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi. AGERPRES