sadoveanu_portugalia1.jpgUn grup de 15 elevi de la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pașcani au participat în perioada 29 iunie-5 iulie într-un proiect, numit “New generations, new policies, new future”, desfășurat în Lisabona. Activitățile s-au desfasurat în incinta parlamentului Portugaliei, elevii având ocazia să intalneasca parlamentari portughezi sis a discute cu acestia. În acest proiect au fost participant din mai multe țări și anume: Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia, Marea Britanie, România și Portugalia.

În prima zi petrecută în parlament elevii au fost împărțiți în grupe astfel încât în fiecare grupă să fie cel puțin doua persoane din fiecare țară. În aceste comitete au fost discutate câte 6 propuneri care proveneau de la doua țări, iar la finalul discuțiilor au fost alese 3 care au mers mai departe.

În cea de a doua zi toți participanții din proiect au fost adunați pentru a dezbate cele 18 propuneri care au trecut mai departe, s-au ales doar 10 dintre acestea. După toate dezbaterile și votările România a avut 3 propuneri câștigătoare. Proiectul a presupus si vizitarea obiectivelor turistice ale Lisabonei- muzee de arta , monumente istorice, institutii de cultura.

Echipa de proiect a fost formată din:Bianca Cîtiea, Raluca Chițescu, Cosmina Panainte, Alexandra Buhăianu, Irina Pricop, Gabriel Elisei, Agripina Ioan, Patricia Ioan, Cristiana Atudorei, Mihaela Bălău, Anca Spînu, Traian Chiariu, Brîndușa Bîrsan, Sergiu Coman, Sebastian Puiu, îndrumați de domnul profesor Petru Pădurariu.

sadoveanu_portugalia2.jpg