Elevi de la patru colegii şi licee din municipiul Giurgiu au participat, joi, la un concurs de educaţie anticorupţie organizat de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a marca Ziua Direcţiei Generale Anticorupţie, sărbătorită în această lună.

„Elevi de la patru colegii şi licee din municipiul Giurgiu, respectiv de la Colegiul Naţional ‘Ion Maiorescu’, liceul teoretic ‘Tudor Vianu’, liceul teoretic ‘Nicolae Cartojan’ şi liceul tehnologic ‘Ion Barbu’ au participat astăzi la concursul de educaţie anticorupţie intitulat ‘Alege să fii corect’, organizat de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu în parteneriat cu Consiliul Judeţean Giurgiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu. Elevii competitori au avut la dispoziţie o lună de zile în care au studiat o tematică privind faptele de corupţie, instituţiile abilitate pentru prevenirea şi combaterea corupţiei, avertizorul de integritate, modalităţi de sesizare a faptelor de corupţie, iar astăzi au răspuns la un chestionar tip grilă compus din 28 de întrebări. Evenimentul este încadrat în seria de activităţi de prevenire dedicate „Zilei Direcţiei Generale Anticorupţie – 30 Mai” şi a avut ca scop educarea tinerei generaţii în spiritul integrităţii, prin informarea acesteia cu privire la fenomenul corupţiei, modalităţile de sesizare privind infracţiunile de corupţie, cât şi adoptarea unui comportament proactiv şi responsabil”, a declarat şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie, comisar şef de poliţie Marius Dănuţ Gavrilă.

Concursul s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Şcolii generale „Academician Marin Voiculescu” din municipiul Giurgiu, în sală fiind prezente echipajele înscrise în concurs, susţinători ai acestora, respectiv elevi din cadrul liceelor participante, cadre didactice, inspectori şcolari şi angajaţi ai Serviciului judeţean Anticorupţie.

Echipa câştigătoare a fost desemnată cea formată din elevii Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.

Toate echipele participante în concurs au fost recompensate cu diplome, plachete, materiale de promovare constând în veste şi stilouri inscripţionate cu mesajul preventiv „Alege să fii corect”, cât şi carneţele, pixuri, flyere şi brelocuri, inscripţionate cu numărul de apel al liniei TelVerde anticorupţie – 0800806806. AGERPRES