Elevi din 12 state participă, în perioada 18-24 iulie 2016, la Piatra Neamţ, la a 23-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a ţărilor Europei Centrale, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. „La olimpiadă participă echipajele reprezentative din 12 ţări: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Georgia, Germania, Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. In calitate de ţară gazdă, România va avea înscrise în competiţie două echipe”, potrivit unui comunicat remis de IŞJ Neamţ.

Olimpiada de Informatică este organizată de IŞJ Neamţ, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Primăria Piatra-Neamţ, Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ, Fundaţia „Infomat”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman, Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Centrul de Informare şi Promovare Turistică Piatra-Neamţ.

Programul competiţiei include o sesiune practică de antrenament, prima probă de concurs fiind susţinută pe 20 iulie, zi în care se va desfăşura şi o excursie tematică. Pe 22 iulie va fi susţinută a doua probă a olimpiadei, urmând festivitatea de premiere. Diverse activităţi culturale sunt programate pentru 23 iulie.

„În paralel cu concursul oficial se desfăşoară competiţia online, care va consta în aceleaşi probe, cu aceleaşi subiecte. Elevii interesaţi găsesc informaţiile necesare înscrierii la adresa: http://www.ceoi2016.ro/competition/online-contest/. Invităm elevii din judeţul Neamţ să participe la competiţia online”, potrivit IŞJ Neamţ. AGERPRES