Elevi din 25 de tari sunt prezenti la InfoMatrix

infomatrix_logo.jpgUn numar de 210 de elevi si studenti, organizati in echipe din 25 de tari, vor concura, in perioada 22 – 25 mai, la etapa finala a Concursului international de proiecte informatice “InfoMatrix 2008”, organizat de Lumina Institutii de Invatamant, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Cea de-a VI-a editie a InfoMatrix se va termina printr-o ultima evaluare a 111 de proiecte finaliste dintre care 59 romanesti si 52 internationale, de catre un juriu de specialitate, si prezentarea acestora publicului larg, intr-o expozitie ce va avea loc pe 25 mai. Cele 111 de proiecte expuse au fost selectionate din peste 390 de proiecte inscrise in concurs in perioada 1 decembrie 2007 – 11 aprilie 2008.

In cadrul acestui eveniment vor fi prezentate proiecte inregistrate la patru categorii de concurs: Arta Computerizata (19 proiecte finaliste), Continut Digital cu tema “Copii.Viitor.Natura.” (36 proiecte finaliste), Programare (37 proiecte finaliste), Proiectare si Utilizare software (crearea unui software de control si cooperare – 19 proiecte finaliste).

Expozitia din 25 mai va cuprinde proiecte si dispozitive aplicabile in toate segmentele vietii sociale si in multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: constructii, securitate, protectia mediului si animalelor, educatie.

“Proiectele finaliste la InfoMatrix 2008 aduc in prim plan o imaginatie debordanta a tinerilor participanti. Multe dintre proiectele prezentate contin idei cu privire la combaterea poluarii, la grija pentru mediu. De asemenea, sunt numeroase proiecte care isi pot gasi aplicabilitatea in domenii precum constructiile, amenajarile interioare si productia publicitara”, a declarat profesorul coordonator al Departamentului de IT de la Liceul International de Informatica Bucuresti, Ali Yuksel.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2008 toate cele 111 de proiecte finaliste, prezente in expozitie vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate, format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori si web designeri. Cele mai bune 18 proiecte vor fi premiate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la locul desfasurarii evenimentului, Rin Grand Hotel din Capitala, pe 25 mai.

Lumina Institutii de Invatamant este un grup de institutii de invatamant particular care asigura instruirea copiilor din invatamantul preuniversitar in scoli private. Din cadrul grupului fac parte Liceul International de Informatica Bucuresti, Liceul International de Informatica din Constanta, International School of Bucharest, Scoala Spectrum Bucuresti, Scoala Spectrum Constanta.