Elevi din 27 de licee din Bucuresti, care joaca rolul de reprezentanti ai unei tari a Uniunii Europene, avand functii de ambasadori pentru viitorul Europei si consuli, au pus bazele unei reviste europene de tineret romano-franceze, adresata in special tinerilor, ce va aparea semestrial in cele doua state membre ale UE.
„Intr-o prima etapa, proiectul prevede ca, la fiecare 9 mai, sa se alature cate doua grupuri din state membre ale Uniunii Europene in proiectul revistei interculturale, pentru a largi redactia si pentru a exista la final o redactie interculturala europeana. Al doilea pas in dezvoltare proiectului nostru are in vedere colaborarea retelei romanesti, care este unica cu retelele din Europa din invatamantul preuniversitar european si prevede crearea de parteneriate romano-europene si schimburi interculturale”, a declarat presedintele coordonator al Asociatiei Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate (ATRCN), Edmond Niculusca.

Potrivit organizatorilor, redactia publicatiei va cuprinde tineri europeni, ce apartin unor culturi si state diferite, ea vizand punerea in comun a valorilor fiecaruia dintre ei, cunoasterea diferitelor culturi de pe continent, din spatiul comunitar, evidentierea ideilor si principiilor ce apartin tinerei generatii.

Totodata, parteneriatul prevede organizarea de programe concrete pentru protejarea mediului inconjurator. Prin aceste programe se vor gasi solutii la problema schimbarilor climatice, se va pleda pentru acord global privind aceste schimbari dupa 2012, in cadrul campaniei europene „Voi controlati schimbarile climatice”.

Presedintele ATRCN, Carmen Radoslav, a afirmat ca in parteneriat vor fi prevazute programe de voluntariat pentru tineret si colaborarea celor doua parti in realizarea unui program privind reintegrarea tinerilor defavorizati. Parteneri media ai proiectului sunt Institutul Francez, Scoala Centrala, Muzeul Satului, Biblioteca Metropolitana si Patriarhia Romana.