Un grup de 14 elevi chinezi, din sectorul Dongcheng, Beijing – China, însoţit de cadre didactice şi reprezentanţi ai Primăriei se află într-o vizită de documentare în România, în această lună fiind demarat programul de schimb şi cooperare în domeniul educaţional între tineri din unităţile de învăţământ gimnazial din cele două oraşe, informează un comunicat de presă al autorităţii locale emis vineri.

La invitaţia primarului Neculai Onţanu, în perioada 2-8 august, Primăria Sectorului 2 va primi vizita unei delegaţii de 17 persoane din sectorul Dongcheng, în cadrul acestui proiect de schimb intercultural între tineri: 14 elevi şi un cadru didactic din unităţile de învăţământ din sectorul Dongcheng din Beijing şi doi reprezentanţi ai Primăriei Districtului Dongcheng din Beijing. Cu prilejul acestui schimb bilateral de tineri, Primăria Sectorului 2 reuneşte elevi din cele două ţări, România şi China, oferindu-le astfel posibilitatea de a discuta şi dezbate diverse teme, de a cunoaşte cultura şi civilizaţia celor două ţări.

Vizita se efectuează în baza Acordului de cooperare semnat în anul 2011 între sectorul 2 din Bucureşti şi sectorul Dongcheng din Beijing, pornind de la relaţiile de bună prietenie şi colaborare multilaterală dezvoltate încă din anul 2007 între primăriile şi comunităţile celor două sectoare.

„Prin acest proiect se urmăreşte dezvoltarea relaţiilor de cooperare şi prietenie dintre Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti din România şi Sectorul Dongcheng din Beijing, Republica Populară Chineză, acordându-se astfel o importanţă deosebită diversificării raporturilor româno-chineze, pe multiple planuri. De astăzi, însoţiţi de reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, tinerii elevi chinezi merg în vizită de documentare în câteva oraşe şi zone istorice şi turistice ale României iar marţi şi miercuri vor vizita oraşul Bucureşti, vor vedea proiecte importante realizate de Primăria Sectorului 2 pentru tineret, şcoli şi se vor întâlni cu elevii români care învaţă limba chineză în centrele primăriei”, se arată în comunicat. AGERPRES