Elevi din județul Alba, angrenaţi într-un proiect cu fonduri europene în vederea stimulării dezvoltării abilităţilor legate de creativitate

elevi deva.jpgElevii de la două unităţi şcolare din Alba Iulia vor fi implicaţi într-un proiect derulat cu fonduri europene de Consiliul Judeţean Alba, prin care se are în vedere, printre altele, stimularea dezvoltării abilităţilor legate de creativitate şi de comunicare, în special în domeniul audiovizualului şi deschiderea de noi canale de promovare a profilului şcolii spre exterior, pe web, în festivaluri de film.

“Proiectul ‘Educaţie pentru cetăţenie prin media în context european’, implementat în perioada 2013-iulie 2015, dispune de un buget de 48.100 de euro, din care peste 41.000 de euro finanţare nerambursabilă”, a declarat miercuri managerul de proiect Elena Anghel-Coman într-o conferinţă de presă.

Elevii de la Şcoala Generală “Mihai Eminescu” şi Colegiul “Apulum” vor avea astfel posibilitatea să participe la workshop-uri şi laboratoare de realizare a producţiilor audiovizuale pe temele Anului European 2014 şi 2015, la expoziţii de fotografii, desene, colaje pe teme dezbătute la nivel european, precum şi la dezbateri privind influenţa media asupra dezvoltării personale a elevilor.
De asemenea, elevii şi cadrele didactice de la cele două unităţi de învăţământ vor fi instruiţi în tehnicile digitale.

Printre activităţile proiectului se numără şi organizarea a două festivaluri europene de film şcolar, din care unul în Ascoli Piceno (Italia), în septembrie 2014, iar celălalt la Alba Iulia, în aprilie 2015.

Deschiderea şcolilor în relaţie cu comunitatea şi “lumea exterioară”, extinderea cooperării şcoală – comunitate, şcoală – administraţie publică, şcoală – societate civilă, şcoală – voluntari – traineri, precum şi implicarea tinerilor în temele de discuţie de la nivel european, utilizând mijloace de comunicare expresive, uşor accesibile lor, sunt câteva dintre obiectivele concrete ale proiectului.
Printre partenerii implicaţi în derularea proiectului ‘Educaţie pentru cetăţenie prin media în context european’ se numără şi Casa Corpului Didactic Alba şi Asociaţia Alba Manche Împreună – AMI.
Proiectul este finanţat de Comisia Europeană în cadrul Lifelong Learning Programme (Programul învăţare pe tot parcursul vieţii), subprogramul Comenius, Parteneriate Comenius Regio. AGERPRES