Elevi din Târgu-Jiu, premianţi la cea de a V-a ediţie a concursului “Made for Europe”

made for europe.jpgElevi ai Colegiului naţional “Ecaterina Teodoroiu” şi ai Şcolii generale “Gheorghe Tătărescu” din municipiul Târgu-Jiu au obţinut primele poziţii ale podiumului la cea de a V-a ediţie a concursului “Made for Europe”, desfăşurat recent la Piatra Neamţ.

Câştigătorii concursului au fost prezentaţi marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, aceştia precizând că întrecerea a constat în prezentarea produselor finale realizate de participanţi în cadrul programelor cu finanţare nerambursabilă din fondurile europene – “Comenius”, “Leonardo da Vinci”, “Tineri în acţiune”, “Euridice”, “Twining”, etc.

La secţiunea pe licee, Mădălina Grosu, elevă a Colegiului “Ecaterina Teodoroiu”, a obţinut locul întâi cu o “Hartă vizuală cu obiectivele cultural-istorice ale Italiei şi României”, realizată în cadrul proiectului “Comenius 1 ISAET – Alle origini del futuro: itinerari storico-artistici e ICT”. În ceea ce priveşte participarea şcolilor generale la proiectele “Comenius”, Luiza Mândruţă de la Şcoala “Gheorghe Tătărescu” a ocupat locul al II-lea prin prezentarea cărţii “Nestori around Europe” ca produs final al proiectului “Exploring and investigating for a sustainable development”, un DVD care prezintă exemple de acţiuni desfăşurate în cadrul proiectului de elevii din ţările partenere. Proiectul a fost multilateral şi a avut ca parteneri şcoli din Italia, Grecia, Spania, Finlanda şi Portugalia.


“Finanţarea din fonduri europene nerambursabile a celor două proiecte s-a încheiat, ambele având ca perioadă de implementare intervalul 2008 – 2010. În cadrul primului proiect rezultatele activităţilor desfăşurate împreună cu elevii italieni se regăsesc în produsele finale ale parteneriatului: un dicţionar trilingv online (româno – italiano – englez), pliante şi broşuri conţinând descrierea itinerariilor cultural-istorice şi activităţile desfăşurate, galerii de fotografii, hărţi, CD-uri, casete video, prezentări power-point, expoziţii de fotografii şi postere. În cadrul celui de-al doilea proiect, în perioada de implementare a fost creat şi un site prin intermediul căruia elevii din Târgu-Jiu au comunicat cu cei ai şcolilor partenere, în prezent acesta conţinând materiale interesante realizate de elevi”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, Adina Andriţoiu. AGERPRES