Elevi galateni recrutati de angajatori prin programul Comenius

Grupul scolar “Elena Doamna” din Galati a lansat proiectul “Tranzitia de la scoala la locul de munca”, prin care angajatorii au posibilitatea sa-si recruteze forta de munca direct din scoli.
Potrivit directorului unitatii de invatamant, Luminita Nichita, proiectul beneficiaza de finantare europeana prin programul Comenius, valoarea acestuia fiind de 12.000 de euro, in primul an. In urmatorii doi ani, perioada in care se va monitoriza si interpreta, in functie de rata de integrare in munca, succesul acestui proiect, valoarea va fi de 40.000 de euro, distribuiti scolilor participante pe mobilitati.

Coordonatorul de proiect este un grup scolar din Portugalia. Alaturi de Grupul scolar “Elena Doamna” din Galati, participa doua grupuri scolare cu profil economic, unul din Italia si altul din Polonia.

Programul isi propune, pe langa specializarea la cele mai inalte standarde a elevilor, realizarea unei baze de date, nu numai cu absolventii scolii, ci si cu agentii economici de profil, in asa fel incat integrarea in munca a elevilor absolventi sa fie mult mai rapida.

“Pana in prezent, in urma sondajelor realizate, la care au participat 120 de viitori absolventi, s-a observat ca aceasta maniera de abordare a legaturii dintre scoala si piata muncii este extrem de functionala, multi dintre agentii economici adresandu-se scolii pentru recrutarea de viitori angajati, iar scoala, la randul ei, avand un control mai bun al migratiei acestora si avand posibilitatea sa anunte, in cel mai scurt timp, absolventii interesati de noile locuri de munca disponibile”, a declarat Luminita Nichita.