Cinci elevi din judeţul Iaşi au câştigat premii în cadrul concursului „Cangurul Lingvist” 2012, eveniment desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti.

Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a declarat, marţi, că printre premianţi se numără şi cinci elevi din judeţul Iaşi. Astfel, la secţiunea de limbă franceză, premiul II a fost obţinut de Codrin Cristian Hăraşu, din clasa a V-a a Liceului Teoretic „Miron Costin” Paşcani.

La secţiunea de limbă engleză, premiul I a fost obţinut de Alexandra Maria Vrînceanu, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, premiul II a fost câştigat de Ioana Lamatic, din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional Iaşi şi Strumbea Ioana, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani iar premiul III de Radu Iordăchioaia, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani.

Acest concurs de limbă străină, dar şi de cultură generală, a fost organizat, ca în fiecare an, de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma şi Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie.

„Recompensele oferite câştigătorilor în urma probei de baraj au fost: pentru premiul I: 45 de locuri în excursii în străinătate, premiul II – 120 de locuri în Tabăra Internaţională Cangurului şi premiul III : cărţi şi pachete cu produse oferite de sponsori”, a spus Sabina Manea. AGERPRES