Un număr de douăzeci de elevi şi studenţi cu rezultate deosebite, precum şi asociaţii, voluntari şi foştii preşedinţi ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) au fost premiaţi, pe 24 februarie, la „Gala de Zece”, organizată de această uniune.

„Vom premia zece elevi, zece studenţi, cinci asociaţii şi cinci voluntari ai UNSR şi foştii preşedinţi ai UNSR. Ei au fost oamenii care au ales să nu stea jos şi să facă lucruri atât pentru ei, cât şi pentru oamenii din jurul lor. Probabil vă gândiţi de unde ‘Gala de Zece’. Anul acesta UNSR face 10 ani, 10 ani de proiecte şi 10 ani de implicare, dar să nu uităm şi faptul că 10 este nota maximă din sistemul educaţional. Poate vă întrebaţi de ce facem lucrul acesta. Pentru că, din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, într-o societate normală, meritele indivizilor trebuie recunoscute, acesta fiind motivul pentru care ne-am aplecat asupra colegilor noştri cu performanţe deosebite”, a spus preşedintele UNSR, Daniela Lungu, la începutul galei.

Toţi cei premiaţi au obţinut câte o plachetă aniversară a UNSR. În plus, potrivit Danielei Lungu, cei douăzeci de studenţi şi elevi au primit diferite premii din partea sponsorilor UNSR, de la smartwatch-uri, până la cărţi, tricouri, pixuri, agende. Mai mult decât atât, în cazul celor zece studenţi premiile presupun şi internshipuri plătite pe trei luni la firme de pe domeniile de specializare ale lor, a menţionat Lungu.

Plachete aniversare ale UNSR au fost date şi reprezentanţilor mai multor instituţii cu care UNSR colaborează.

Ea a adăugat că anterior elevi, studenţi, asociaţii şi voluntari UNSR interesaţi de obţinerea acestor premii s-au înscris pe site-ul uniunii, ulterior realizându-se o selecţie a celor mai merituoşi. AGERPRES