Elevi talentați la artă, știință și sport vor fi descoperiți și instruiți de specialiști printr-un program socio-educativ finanțat de Primăria Sectorului 3, care va fi lansat miercurea viitoare.
Potrivit unui comunicat al autorității locale, aflat la a doua ediție, programul unic în Capitală intitulat „Pepiniera de talente” este dedicat tuturor elevilor din clasele I-VIII din această zonă administrativă și are drept scop descoperirea și pregătirea copiilor talentați la artă, știință și sport.

În perioada 1 noiembrie 2013 – 1 iunie 2014 se redeschid în școlile sectorului 3 atelierele de teatru, dans, canto, arte plastice, instrumente muzicale, literatură, știință și sport, anul acesta înscriindu-se 3.208 copii, care vor fi antrenați de 40 de instructori în cele 34 de școli din această zonă administrativă.

Lansarea programului, care va avea loc la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 în prezența edilului sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, va fi urmată de un spectacol artistic susținut de câțiva dintre elevii premiați în cadrul ediției anterioare a proiectului.

La prima ediție au participat peste 3.000 de copii. Programul s-a încheiat pe 1 iunie cu „Gala Pepinierei de Talente”, a cărei regie a fost semnată de Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor. Evenimentul a avut loc în Parcul Titan – Parcul Artelor, iar Robert Negoiță a oferit premii individuale și de grup elevilor care s-au remarcat pe parcursul programului.

Proiectul „Pepiniera de talente” este susținut și finanțat de Primăria Sectorului 3, fiind organizat de Centrul Cultural Casa Artelor cu sprijinul Inspectoratului Școlar sector 3. AGERPRES