popoviciu_alin.jpgDeputatul PDL de Timis Alin Popoviciu a redactat o propunere legislativa prin care doreste sa modifice structura anului scolar 2009-2010, astfel incat elevii sa beneficieze de o luna de vacanta in perioada iernii pentru a fi reduse cheltuielile.

„Stiti ca suntem intr-o situatie de criza si avem nevoie de solutii de criza. Initiativa legislativa pe care o propun se refera la o noua structura a anului scolar 2009-2010. La acest lucru m-am gandit dupa mai multe discutii cu primarii care se plangeau ca, in perioada de iarna, mai ales in lunile decembrie si ianuarie, se cheltuiesc foarte multi bani cu incalzirea scolilor si gradinitelor”, a spus Alin Popoviciu.

Potrivit sursei citate, modificarea vizeaza in special prelungirea vacantei de iarna cu doua saptamani, intre 14 decembrie 2009 si 10 ianuarie 2010. Deputatul a adaugat ca aceasta modificare ar reduce, de exemplu, cu 300.000 de euro cheltuielile primariilor timisene cu incalzirea scolilor.

„Se stie ca vacanta de iarna incepe acum undeva intre 20-22 decembrie si se termina in 7 ianuarie. Este o vacanta scurta. Eu propun ca aceasta vacanta sa fie de aproximativ o luna, intre 14 decembrie si 10 ianuarie, pentru ca in aceasta luna primariile cheltuie cel mai mult cu incalzirea. (…) Am facut o adresa prin care am cerut tuturor primariilor din judetul Timis sa trimita cheltuielile cu scolile si gradinitele in luna ianuarie. In luna ianuarie, toate primariile din Timis cheltuiesc 2.347.835 de lei, asta insemnand undeva 600.000 de euro cu incalzirea scolilor. Daca vacanta ar fi mai mare cu doua saptamani s-ar face astfel o reducere a cheltuilelilor cu 300.000 de euro”, a spus Popoviciu.

Alin Popoviciu a afirmat ca va prezenta, saptamana viitoare, aceasta propunere premierului Emil Boc si ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu si este convins ca isi va convinge si colegii parlamentari sa voteze acesta modificare.