Elevii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională şi cel de Bacalaureat au fost premiaţi pe 4 decembrie, de către Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Teatrul „Maria Filotti”.

„În fiecare an, Primăria Municipiului Brăila şi Consiliul Judeţean Brăila acordă premii elevilor şi profesorilor care au obţinut locurile 1,2,3 la olimpiade internaţionale, olimpiade naţionale, nota 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat. Din respect pentru calitatea învăţământului brăilean, au fost premiaţi şi profesorii elevilor. Anul acesta s-au acordat premii pentru a stimula performanţa, recompensa eforturile depuse şi rezultatele obţinute doar la evaluarea naţională şi bacalaureat deoarece olimpiadele nu s-au putut organiza. Evenimentul a fost organizat respectând regulile de distanţare fizică prin împărţirea elevilor şi profesorilor în mai multe grupe”, a spus primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Consiliu Local Municipal (CLM) şi Consiliu Judeţean (CJ) au aprobat proiectele de hotărâri privind acordarea de granturi unităţilor de învăţământ pentru premierea elevilor şi cadrelor didactice cu rezultate deosebite în domeniul performanţelor şcolare, respectiv media 10 la examenele naţionale, în anul şcolar 2019-2020.

Valoarea premiilor acordate de autorităţile brăilene, suportată 50% din bugetul CLM şi 50% din bugetul CJ, se ridică la 57.000 lei, elevii care au avut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat urmând să fie premiaţi cu 3.000 lei, iar profesorii cu 1.000 lei.

În anul şcolar precedent s-au obţinut nouă medii de 10 la Evaluarea Naţională şi două medii de 10 la Bacalaureat. AGERPRES

 

Sursa foto: Facebook