Elevii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 1.000 lei, din surse private, de Primăria Brăila şi de către Consiliul Judeţean Brăila, în cadrul unei ceremonii programate vineri, la Casa Tineretului.

“În total sunt 11 elevi, 5 care au luat 10 la Evaluarea Naţionlă şi 6 au luat note maxime la Bacalaureat. Am hotărât împreună cu preşedintele CJ, domnul Stancu, să îi premiem pe elevi şi şcolile respective. Noi credem că performanţa trebuie susţinută, trebuie evidenţiată. Rezultatul final al celor două examene ne arată că la Brăila se face şcoală, cu toate discuţiile pe care le avem şi în ciuda problemelor pe care le întâmpinăm”, a declarat primarul Brăilei Aurel Simionescu.

Brăila s-a situat pe primul loc pe ţară la promovabilitatea examenului de bacalaureat, cu 74, 17 %, şi a testelor de la Evaluarea Naţională, cu 88,86%. Este pentru al doilea an consecutiv când Brăila se află pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea la bacalaureat, anul trecut înregistrând un procent de 59,25%, urmată de Iaşi cu 56%, Bihor – 53% şi Buzău – 50%.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Iulian Danielescu, a declarat că rezultatele de la examenul de bacalaureat, care clasează Brăila pe primul loc pe ţară, şi cele de la evaluarea naţională, unde Brăila s-a aflat tot în fruntea clasamentului, se datorează seriozităţii cu care candidaţilor au tratat aceste examene. AGERPRES