Elevii care studiază limba franceză (doar ca limba străină) în școlile primare, gimnaziale sau liceale din România pot participa la concursul de creație poetică francofonă lansat de Organizația Internațională a Francofoniei sub patronajul poetului Frédéric Jacques Temple, câștigător al premiului „Apollinaire” în anul 2013.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MEN, concursul constă în a compune un poem în limba franceză, care să aibă legătură cu numărul 19. Organizatorii precizează că textul va trebui să aibă un titlu și să fie scris sub forma unui poem clasic sau modern, chiar și sub forma unui cântec, iar textele trebuie trimise înainte de 3 martie.

Programată între 15 și 23 martie, Săptămâna limbii franceze și a francofoniei sărbătorește cea de-a 19-a aniversare. La concursul OIF pot participa elevi din România, Albania, Armenia, Bulgaria, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova.

Printre premiile pentru cele două categorii de participanți (9-14 ani și 15-18 ani) se numără un sejur lingvistic de trei săptămâni în Elveția, la Universitatea din Geneva – Catedra de limbi străine, o tabără de vară la Buzău, un sejur cultural în Bulgaria, cu participarea la un atelier de creație literară animat de scriitorii Sylvie Dehors și Martin Page, la Institutul Francez din Bulgaria – 17 martie, cărți și numeroase alte premii. AGERPRES