Elevii clujeni vor putea fi monitorizaţi de părinţi pe internet

apostu sorin.jpgPrimăria Cluj-Napoca va pune la punct în şcolile clujene un sistem prin care părinţii vor avea posibilitatea să verifice pe internet prezenţa la cursuri a copiilor lor. Primarul Sorin Apostu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sistemul va fi implementat în toate şcolile din municipiu până la 1 ianuarie.

“Dorim ca acest sistem de cartele care va fi integrat de Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar, să poată fi accesat şi de părinţi. Practic, ei sunt cei mai îndreptăţiţi să vadă prezenţa sau absenţa copiilor. Deci, copilul vine la şcoală, se pontează cu cartela şi părintele poate verifica prin intermediul site-ului primăriei prezenţa copilului la şcoală”, a precizat Sorin Apostu.

O altă măsură luată de primărie vizează supravegherea video a şcolilor, sistem care este deja funcţional în mai mult de o jumătate dintre şcoli. De asemenea, patrule de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali vor fi prezenţi în zona şcolilor la intrarea la cursuri a elevilor, în intervalul orar 7,00-8,15, precum şi la ieşirea acestora de la cursuri.

Şeful Inspectoratului Şcolar Cluj, Anca Hodorogea, a adăugat că sistemul cu cartele va fi implementat în toate şcolile din judeţ pe perioada primului semestru al anului şcolar şi că valoarea medie a unui astfel de sistem este de 1.500 de lei, iar al cartelelor folosite de elevi – 5 lei. “Softul va da ora la care elevul va intra şi va părăsi şcoala şi poate să dea şi orele la care el lipseşte. Cred că această măsură va reduce absenteismul şcolar şi, nu în ultimul rând, va creşte siguranţa elevilor în şcoli”, a subliniat Anca Hodorogea.AGERPRES