uniforme scolare.jpgElevii Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani vor purta ţinute şcolare, începând cu anul şcolar 2011 – 2012.

„Ne-am temut să folosim cuvântul uniformă pentru a nu merge nimeni cu gândul la uniformizare, dar ne dorim ca elevii noştri să ştie şi să simtă lucrul acesta, că apartenenţa la un colegiu de renume cum este colegiul nostru înseamnă să te detaşezi şi înseamnă să aduci ceva nou într-un oraş în care de multă vreme pata de culoare, însemnând personalitatea unei instituţii şcolare, se pare că lipseşte. Astăzi (joi n.r.) am prezentat în fiecare clasă sacouri atât pentru fete şi băieţi, având posibilitatea să se aleagă modelul dorit”, a afirmat Mihaela Neagu, director adjunct al Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani.

Conducerea acestei unităţi de învăţământ a stabilit cu părinţii ca elevii să poarte costume bleumarin şi cămăşi albe. Uniforme vor purta atât elevii de gimnaziu, cât şi elevii de liceu. Fetele vor purta fuste pe perioada verii, dar costumul va avea şi pantaloni, pentru perioadele mai reci. AGERPRES