Sub genericul “Daruiesc, Daruiesti, Daruim!”, in perioada octombrie 2007 -noiembrie 2008 se deruleaza un proiect initiat de Fundatia “Leris” si coordonat de profesorii Colegiului National “Emil Racovita” din Iasi, care vizeaza ridicarea nivelului de confort al elevilor din Dorobanti.
O prima actiune a avut loc pe 3 noiembrie 2007, cand, sub indrumarea profesoarei de chimie Daniela Iluca, 20 de elevi ai Colegiului au impartit haine si carti celor 228 de prieteni din Dorobanti, dar si ghivece cu flori, crescute in sera colegiului. Gazdele i-au intampinat cu cateva momente artistice, dar si o prezentare a “Modei dacice in prezent”.

Impresionat de prestatia copiilor din Dorobanti, Dl. Seryl Talpalaru, directorul Colegiului “Emil Racovita”, a promis ca le va oferi un calculator nou, mult mai performant decat cel pe care il au deja.

In urmatoarele etape din derularea programului “Daruiesc, Daruiesti, Daruim!” vor avea loc vizite ale elevilor din Dorobanti la Colegiul “Emil Racovita”, dar si activitati sportive comune, vizite si vizionari de piese.