Elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, care au obţinut în anul şcolar 2016-2017 peste 300 de premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile şcolare, la faza judeţeană, au fost premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate cu sprijinul fundaţiei liceului.

Potrivit directorului Colegiului „Fraţii Buzeşti”, Carmen Ştefănescu, în acest an şcolar elevii colegiului au obţinut 309 premii şi menţiuni, dintre care 101 calificări la etapa naţională şi internaţională a acestor olimpiade şi concursuri, ceea ce reprezintă o performanţă superioară celei înregistrate în anul şcolar precedent.

Este un moment pe care îl aşteptaţi cu toţii. Pe cei care sunt pentru prima dată în această sală în calitate de câştigători la olimpiadele şcolare îi felicit şi le doresc să vină aici în fiecare an atâta vreme cât vor fi elevi la Colegiul Naţional ‘Fraţii Buzeşti’, pe ceilalţi îi felicit pentru că şi-au făcut un obicei să fructifice ceea ce au asimiliat pe parcursul unui an şcolar. Fundaţia ‘Fraţii Buzeşti’, înainte de plecarea la faza naţională, s-a gândit să vă recompenseze pe voi şi pe profesorii care v-au pregătit, într-o ceremonie care ne emoţionează de fiecare dată„, a spus Carmen Ştefănescu.

Prof. dr. Irinel Popescu, fost absolvent al Colegiului Naţional ‘Fraţii Buzeşti’ şi preşedinte de onoare al fundaţiei colegiului a spus, la rândul său, că acest liceu este unul de elită, cu un corp profesoral performant şi cu elevi minunaţi.

„Faptul că au obţinut premii la olimpiadele şcolare constituie o mare realizare a elevilor, a profesorilor şi a părinţilor care îşi susţin permanent elevii şi îi îndrumă spre performanţă. Ştiţi bine ce scrie chiar la intrarea în şcoală, unde este un citat din academicianul Radu Voinea care spune un lucru foarte adevărat, care sintetizează multe din cele ce se întâmplă aici: că în acest loc se învaţă carte. De la această constantă care a preocupat generaţii de profesori şi elevi ai liceului ‘Fraţii Buzeşti’ vin şi rezultatele, pentru că standardele impuse de liceu vă duc automat spre performanţe la nivel naţional şi chiar internaţional”, a spus Irinel Popescu.

Acesta a mai afirmat că foştii absolvenţi sunt mândri că Liceul ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova este întotdeauna în topul liceelor din România, „câteodată chiar pe primul loc”, motiv pentru care cei care termină cursurile aici, cu premiile pe care le obţin şi cu bagajul de cunoştinţe acumulat, ajung de multe ori să reprezinte liceul în puncte ale globului la care generaţia lor nici nu visa.

„Personal vă doresc să reprezentanţi cu cinste şi Oltenia şi liceul, după cum doresc ca cei mai mulţi să rămâneţi şi aici ca să continuaţi tradiţiile ştiinţifice, artistice, literare ale României şi să dovediţi că şi în aceste locuri se pot face performanţe”, a mai afirmat Irinel Popescu.

Premierea elevilor şi profesorilor a fost asigurată din fondurile Fundaţiei „Fraţii Buzeşti”. AGERPRES