colegiul_sadoveanu_pascani.jpgElevii Colegiului “M. Sadoveanu” Pascani vor merge din nou la Strasbourg in proiectul EUROSCOLA, in urma selectiei scolilor castigatoare, in cadrul editiei a VII-a, 2014/2015. Elevii implicati in proiect, coordonati de prof. Angela Casariu si Petru Padurariu, au organizat mai multe activitati pentru a simula o dezbatere a unei sesiuni parlamentare in Parlamentul European.

Acestia au creat mai multe grupuri de lucru pentru a gasi cele mai bune solutii, in vederea reducerii somajului si a incadrarii tinerilor in campul muncii-ceea ce s-a incadrat in tematica propusa pentru aceasta editie.Propunerile au fost cuprinse intr-o initiativa legislativa care a fost trimisa pentru evaluare si selectie in cadrul concursului- un proiect cu titlul Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes.

Coordonatoarea acestui proiect, la nivelul scolii, este prof.Angela Casariu, cea care a castigat participarea la EUROSCOLA si in editia din 2012. Profesorii si elevii de la Colegiul National “M.Sadoveanu” sunt invitati sa participle la Ziua Euroscola pe 18.12.2015.