Elevii constanteni de la Colegiul „Mircea cel Batran” au castigat un concurs la NASA

Elevii constanteni de la Colegiul National „Mircea cel Batran” au castigat marele premiu la un concurs organizat de NASA, la care au participat tineri din 11 tari si 10 state din SUA, si la care Romania a mai primit alte 13 premii si mentiuni.
Marele premiu NASA a fost castigat de echipa alcatuita din Alexandru Babeanu, Adela Capilnasiu, Claudiu Cherciu, Sevda Memet, Iren Resit si Daiana Toporau cu proiectul de cercetare “Dacia’s”, sub coordonarea profesorului Ion Bararu de la Colegiul National “Mircea cel Batran”.

Premiul intai a fost acordat mai multor echipe, printre care si elevilor de la Liceul „Ovidius” din Constanta, care au mai primit si alte premii doi si trei, dar si mentiuni. Juriul a fost alcatuit din mai multi cercetatori de la NASA.

Elevii au avut ca tema proiectarea unei statii spatiale circumterestre cu un anumit numar de locuitori care pot convietui in acea locatie. Castigatorii primesc ca premiu o vizita la NASA, pentru care insa trebuie sa isi asigure din fonduri proprii calatoria pana in Statele Unite.