Consiliul Judeţean Suceava a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea de premii în bani elevilor care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aleşii judeţeni au votat favorabil, în unanimitate, proiectul iniţiat de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prin care aceşti elevi să primească stimulente financiare de câte o mie de lei.

Este vorba despre trei absolvenţi de la Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, respectiv Mihai Prelipcean, Alexandra Ionela Andriciuc şi Magda Mădălina Olaru, Daniel Ciobanu de la Liceul Tehnologic „Dorna Candrenilor”, Adina Luisa Lavric de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Andreea Nistor de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Adrian Gabriel Florescu de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi Iuliana Maria Levinschi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Iniţial, proiectul de hotărâre a fost pentru patru dintre absolvenţi, dar a fost amendat astfel încât şi cei patru elevi care au obţinut media 10 după contestaţii să fie premiaţi.

Procentul de promovare la Bacalaureat în judeţul Suceava a fost în acest an de 72,55%, iar opt elevi au obţinut media zece. AGERPRES