Competiţia „The Quiz”, între cei mai buni cunoscători de cultură generală în limba engleză, care s-a desfăşurat, miercuri, în Sala Mare a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, i-a avut drept câştigători pe elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, la secţiunea liceu, şi cei ai Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”, la secţiunea gimnaziu.

La concurs au participat 16 echipe – opt de liceu şi opt de şcoală generală – atât din municipiul Cluj-Napoca, cât şi din judeţ. Competiţia a fost organizată de British Council, Asociaţia Little People, Cluj English Teachers’ Association şi Primăria din Cluj-Napoca.

Premiile vor fi decernate în cadrul unei festivităţi speciale în cadrul Zilelor Clujului. „Prima ediţie a concursului „The Quiz” s-a desfăşurat intenţionat în săptămâna „Şcoala altfel” (1-5 aprilie), dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare”, spun organizatorii.

Pentru a se pregăti pentru competiţie, elevilor li s-a pus la dispoziţie un set de 300 de întrebări şi răspunsuri din cele mai diverse teme – cultură, literatură, în special opere ale marelui dramaturg Shakespeare, Londra, istorie, obiceiuri şi tradiţii, credinţe religioase, muzică, film, sport, modă, Tehnologia Informaţiei (IT), precum şi citate celebre. Concursul este un proiect-pilot, urmând a fi continuat şi extins în anii următori.

În acest an, British Council sărbătoreşte 75 de ani de la înfiinţarea sa în România. O mare parte a activităţii desfăşurate de British Council pe parcursul anilor a fost dedicată îmbunătăţirii accesului la resurse educaţionale şi sprijinirii dezvoltării profesionale, în special în cazul profesorilor de limba engleză. AGERPRES