Reprezentanţii Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIASI) vor oferi, în perioada 21-25 aprilie, posibilitatea ca elevii de liceu să viziteze facultăţile instituţiei de învăţământ, în cadrul proiectului „Iaşi, oraş al studenţiei tale”.

Prorectorul Irina Lungu a declarat că decanii celor 11 facultăţi ale TUIASI au pregătit activităţi antrenante, creatoare şi inovative prin intermediul cărora elevii vor fi avea prilejul de a cunoaşte mai multe informaţii despre inginerie şi arhitectură.

Potrivit sursei citate, timp de o săptămână elevii vor avea prilejul de a lucra pe modele concepute la imprimante 3D, vor experimenta proiecţii VR, vor asista la experimente în tunele aerodinamice, vor învăţ cum se proiectează aplicaţii pentru telefonul mobil sau vor asista la experimente chimice sau cu lasere. Totodată, vor avea prilejul de a vedea şi materiale textile adaptabile la condiţii extreme sau o maşină de Formula 1.

„Elevii vor avea prilejul de a participa în fiecare zi la activităţi atractive organizate la standurile facultăţilor într-un spaţiu special amenajat în faţa Rectoratului. Tinerii sunt invitaţi să viziteze şi laboratoare precum şi facilităţile de studiu din cadrul celor 11 facultăţi. Grupurile organizate care vor ajunge la Iaşi pot circula gratuit prin oraş pe „traseul universitar”, cu ajutorul autobuzelor puse la dispoziţie de Primăria Iaşi. Acestea vor pleca începând cu ora 9,00 din zona Gării Mari din Iaşi. Patru dintre staţii vor fi în cartierul Tudor Vladimirescu, unde se află şi facultăţile şi căminele noastre, punctul central de informare fiind clădirea rectoratului”, a declarat Irina Lungu, prorector responsabil pe Relaţii Internaţional şi Imagine. AGERPRES