Elevii de liceu din municipiul Brăila beneficiază de transport gratuit începând din luna mai, abonamentele fiind valabile pe parcursul anului şcolar şi doar în zilele în care se desfăşoară cursuri, potrivit unei hotărâri luate de consilierii locali. De această facilitate vor beneficia aproximativ 6.400 de elevi din învăţământul liceal clasele IX-XII şi din cel profesional clasele IX – XI, cursuri de zi, care frecventează unităţi şcolare acreditate pe raza municipiului.

Condiţia este ca beneficiarii să aibă domiciliul sau reşedinţa în oraşul Brăila şi să nu înregistreze mai mult de 3 absenţe nemotivate în luna anterioară acordării abonamentului gratuit.

Abonamentele vor fi decontate lunar la o valoare medie de circa 55 lei/elev, în funcţie de numărul de zile de şcoală într-o lună, elevii putând circula cu ele pe toate mijloacele de transport în comun din municipiu.

Această măsură va aduce un plus de valoare atât pentru elevi, cât şi pentru familiile lor, pentru că are ca scop principal încurajarea participării la cursuri„, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, în unităţile şcolare din municipiu învaţă 8.000 de elevi, din care aproximativ 6.400 la cursuri de zi, aceştia din urmă fiind beneficiarii măsurii luate de CLM. AGERPRES