ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza pe 7 mai, la Colegiul National „Mihai Viteazu”, lansarea Proiectului „5 Licee – 5 Muzee”.
ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au initiat proiectul „5 Licee – 5 Muzee”, un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale prin declansarea unei serii de vizite la cateva muzee din Bucuresti si generarea unui concurs intre 5 licee din capitala. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 9 luni: 1 martie – 30 noiembrie.

Prin demararea acestui proiect Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti precum si muzeele implicate in cadrul proiectului, urmaresc atingerea urmatoarelor obiective:

1.Promovarea respectului pentru valorile culturale si institutiile de cultura prin atragerea unui numar cat mai mare de elevi de liceu catre muzee si accesul la valorile fundamentale culturale;

2.Promovarea scolii ca institutie care doreste sa asigure formarea continua si completa la standarde europeane a elevilor, in perspectiva realizarii unei cariere, intelegand insa actul de cultura ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in mediul educational;

3.Oferirea unor metode alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi.

Primaria Municipiului Bucuresti a stabilit contactul cu 5 muzee din Bucuresti care si-au aratat disponibilitatea implicarii in cadrul proiectului „5 licee – 5 muzee”: Muzeul National de Arta; Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti; Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida; Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”; Muzeul National Militar „Regele Ferdinand I”.

In prima etapa a proiectului vor participa clasele 9-10 din cele 5 licee participante la proiect: Scoala Comerciala Superioara „Nicolae Kretzulescu”; Colegiul National „Mihai Viteazu”; Liceul Teoretic „Grigore Moisil”; Colegiul National „Sfantul Sava”; Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii ” Gheorghe Airinei”.