Elevii de liceu pot participa la concursul “Eroii Viitorului”

eroii_viitorului.jpgElevii de liceu din România împreună cu profesorii coordonatori se pot înscrie până pe 1 februarie la concursul “Eroii Viitorului”, competiţie care îşi propune să îi facă pe tineri conştienţi de problemele de mediu din comunităţile în care trăiesc şi îi provoacă să identifice o rezolvare pentru ele. Astfel, tinerii pot propune soluţii pentru probleme legate de energie, apă, transport, spaţiu verde, deşeuri sau pot identifica o altă temă pe care să o rezolve.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, pentru a se înscrie în concurs, echipele formate din elevi de liceu trebuie să realizeze o cercetare ştiinţifică şi să dezvolte o soluţie inovatoare şi sustenabilă care să rezolve o problemă din comunităţile lor locale. Pentru rezolvarea acesteia, trebuie să fie folosite metode ştiinţifice, astfel, în timpul pregătirii şi implementării soluţiilor propuse, elevii vor avea ocazia să descopere că ştiinţele, în special chimia şi fizica, sunt foarte importante pentru dezvoltarea sustenabilă.

Echipele se pot înscrie în concurs trimiţând prezentările şi/sau materialele video cu soluţia sustenabilă aleasă pe site-ul www.chemgeneration.com până pe data de 6 aprilie 2015. Proiectele vor fi analizate de un juriu de experţi şi profesori, care va desemna cele mai bune 5 echipe finaliste. Acestea vor trebui să prezinte apoi proiectele în faţa juriului în luna mai. La finalul concursului, primele 3 echipe clasate în funcţie de notele juriului vor fi premiate.

Concursul “Eroii Viitorului” se va desfăşura în toate ţările Europei Centrale şi de Est. “Obiectivul concursului este să aducă elevii de liceu mai aproape de ştiinţe, precum chimia şi fizica, şi să atragă atenţia tinerei generaţii asupra rolului pe care acestea le joacă în viaţa de zi cu zi, generând o dezvoltare sustenabilă. Concursul se desfăşoară sub umbrela Chemgeneration, o platformă online lansată în urmă cu 4 ani, care îşi propune să le arate tinerilor partea atractivă a chimiei şi a altor ştiinţe”, se arată în comunicatul de presă. Pe parcursul competiţiei, BASF va pune la dispoziţia echipelor participante diferite materiale educaţionale. Concursul este organizat de BASF, împreună cu partenerii de la Societatea de Chimie din România. AGERPRES