Prima ediţie a Târgului de universităţi adresat elevilor de liceu din Râmnicu Vâlcea, la care participă 20 de instituţii de învăţământ superior din România, se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni.

„Clubul LEO Cozia va organiza, pe 16 aprilie, prima ediţie a târgului de universităţi. Este primul eveniment de acest gen organizat în judeţul Vâlcea şi se adresează elevilor de liceu pentru a-i informa în legătură cu oportunităţile oferite de instituţiile universitare din ţară şi de diferite organizaţii de tineret. La târg vor participa peste 20 de universităţi din toată ţara, care vor avea stand propriu unde îşi vor putea prezenta oferta”, a declarat, miercuri, Patricia Anghel, organizator al evenimentului.

Au confirmat deja participarea la târg Politehnica Bucureşti, Facultatea Româno-Americană, Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti, Universitatea din Piteşti, Universitatea din Craiova, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. „Sperăm că această primă ediţie va aduna un număr cât mai mare de elevi din clasele terminale de liceu şi care au astfel şansa să se informeze direct de la sursă cu privire la opţiunile lor după Bacalaureat. Faptul că Râmnicu Vâlcea prinde contur în a deveni un oraş universitar de calibru reprezintă un factor de coagulare a viitoarei elite studenţeşti şi universitare din regiune”, a mai spus Patricia Anghel. AGERPRES