elevi_politist.jpgElevi de clasa a XI-a şi a XII-a din şase licee bucureştene vor beneficia de ore de educaţie rutieră în cadrul campaniei „Respectă regulile de circulaţie! E cool să fii pe drumul cel bun”, care a fost lansată joi de Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, la Liceul „Gh. Şincai”. Astfel, tinerii vor învăţa la ore despre regulile de circulaţie direct de la poliţiştii rutieri pentru a dobândi cunoştinţele necesare şi pentru a fi pregătiţi în momentul în care vor lua permisul de conducere, la vârsta de 18 ani.

„Campania noastră se adresează pietonilor şi posesorilor carnetelor de şofer. Dorim să reuşim o responsabilizare a tinerilor, statisticile noastre evidenţiind faptul că multe accidente se produc din vinovăţia acestora”, a declarat Ovidiu Munteanu, şef Birou educaţie rutieră în cadrul BPR. El a spus că anul trecut au fost 105 accidente pe grupa de vârstă 14 – 18 ani, cu 17 răniţi grav şi 97 răniţi uşor, cauza principală fiind traversarea neregulamentară.

De asemenea, în 2015, accidentele cu şoferi cu vârste între 18 şi 22 ani au fost în număr de 221 din care au rezultat patru morţi, 33 răniţi grav şi 240 răniţi uşor. Cauzele sunt neacordarea de prioritate la vehicule, neacordarea de prioritate la pietoni, neasigurare la schimbarea vitezei de deplasare, viteza excesivă şi nerespectarea distanţei dintre vehicule.

Campania „Respectă regulile de circulaţie! E cool să fii pe drumul cel bun” este derulată în parteneriat cu Allianz Ţiriac. „Avem o serie de acţiuni de responsabilitate socială şi lucrăm cu parteneri puternici. Campania are rol educativ şi pentru noi ca asiguratori e foarte importantă, pentru că dorim să punem accent pe prevenţie”, a precizat Ana Maria Hera, director marketing al Allianz Ţiriac. AGERPRES