Elevii din Covasna intra in greva japoneza timp de o saptamana

Elevii din judetul Covasna au declansat, incepand de pe 28 ianuarie, o greva japoneza, pentru a protesta impotriva deciziei Ministerului Muncii de a nu acorda alocatie de stat celor care au implinit varsta de 18 ani.
Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor din judetul Covasna, Elod Nemes, a precizat ca greva va dura, timp de o saptamana, iar in aceasta perioada elevii vor purta la cursuri banderole albe pe brate.

Elod Nemes sustine ca si alte consilii ale elevilor din tara si-au anuntat intentia de a se solidariza cu elevii covasneni, organizand la randul lor greve japoneze.

Elevii din judetul Covasna ameninta ca vor organiza si manifestari de strada pentru a convinge Guvernul sa le acorde alocatia de stat nu doar pana la implinirea varstei de 18 ani, ci pana la finalizarea studiilor liceale.

Elod Nemes considera ca excluderea din acest program social a elevilor de clasa a XII-a care au atins majoratul constituie o discriminare, deoarece tinerii care au implinit 18 ani si sunt inca la scoala nu au venituri proprii, iar corect ar fi sa li se asigure alocatia de stat pana la iesirea din sistemul de invatamant de douasprezece clase.

Consiliul Judetean al Elevilor a declansat in urma cu aproximativ trei saptamani o campanie de strangere de semnaturi in favoarea acordarii alocatiei de stat tuturor tinerilor care urmeaza o institutie de invatamant preuniversitar, iar pana in prezent a adunat 6.000 de adeziuni.