Elevii din Deva care beneficiază de burse şcolare vor primi, în cursul săptămânii viitoare, sumele de bani cuvenite pe ultimele trei luni, a informat Primăria municipiului, precizând că instituţia a virat deja către şcoli sumele necesare plăţilor. „Pentru lunile aprilie, mai, iunie vor fi plătite 153 de burse de performanţă, 528 de burse de merit şi 1.641 de burse sociale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

În anul şcolar 2015 – 2016, Primăria Deva a alocat 540.665 lei pentru plata a 8.479 de burse. Dintre acestea, 387 sunt burse de performanţă, 1018 sunt burse de merit şi 7.074 sunt burse sociale.
Pentru a putea beneficia de aceste burse, elevii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii stabilite de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, între aceste cerinţe numărându-se prezenţa la cursuri şi rezultatele la învăţătură.

Valoarea unei burse de performanţă este de 90 lei pe lună, bursa de merit se calculează la 80 de lei pe lună, iar cea de ajutor social a fost stabilită la 60 de lei pe lună. Bursele sociale se plătesc elevilor şi în perioada de vară, potrivit unei hotărâri a CL Deva. AGERPRES