Elevi din 27 de licee ieşene se întâlnesc, la începutul anului 2017, cu profesori şi studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pentru a discuta despre posibilităţile de formare şi de început de carieră pe care le au după finalizarea studiilor liceale.

Mihaela Onofrei, prorector al UAIC a declarat, joi, că pe lângă întâlnirile informative, în unele dintre licee se organizează şi workshopuri interactive, ghidate de consilierii de carieră ai universităţii, prin care elevii sunt ajutaţi să îşi găsească singuri cele mai bune opţiuni de studii, pe baza afinităţilor, abilităţilor şi planurilor profesionale.

Pentru ca elevii să îşi formeze o imagine cât mai diversă şi corectă asupra vieţii de student, la întâlniri participă, din partea Universităţii, inclusiv profesori de la facultăţi potrivite profilului elevilor, studenţi de la diverse facultăţi, precum şi angajaţi ai departamentelor pentru studenţi.

Prin intermediul discuţiilor, elevii pot afla informaţii concrete despre ce presupune admiterea la facultate, oferta educaţională, oportunităţile academice dar şi perspectivele de carieră după finalizarea studiilor în învăţământul superior.

Membrii caravanei vor oferi sprijin în orientarea profesională, dar şi în dezvoltarea personală, obiectivul principal fiind alegerea unei facultăţi potrivite. Ne dorim că Universitatea noastră să corespundă aşteptărilor viitorilor studenţi, iar în cadrul întâlnirilor organizate la licee, să oferim informaţii utile, astfel încât potenţialii candidaţi să facă alegeri inspirate, potrivite cu înclinaţiile şi talentele lor şi să se îndrepte spre facultatea potrivită. Acesta ar fi un câştig atât pentru fiecare elev în parte, cât şi pentru facultăţile în care vor ajunge tinerii motivaţi şi dornici să vadă studenţia ca pe o perioadă unică de creştere personală şi profesională„, a declarat Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public.

Ediţia de anul trecut a întâlnirilor cu elevii, organizată sub titlul „Caravana UAIC”, a implicat 15 organizaţii studenţeşti, 34 de studenţi ambasadori, 37 de licee vizitate şi nu în ultimul rând, peste 5.600 de elevi din 13 oraşe din zona estică a ţării. AGERPRES