clasa11.jpgElevii din cele 17 unităţi de învăţământ din Târgovişte care nu au căldură vor învăţa fie în schimbul doi în şcoli racordate la un sistem de încălzire, fie în clase în care vor funcţiona radiatoare şi calorifere electrice până când va fi montată centrala termică, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa transmis vineri.

Prin această măsură luată de autorităţi se exclude varianta suspendării orelor de curs, menţionează comunicatul. Pentru unităţile şcolare în care nu este asigurată căldura IŞJ Dâmboviţa a desemnat câte un inspector care va monitoriza permanent activitatea instructiv-educativă. De asemenea, au fost inventariate radiatoarele şi caloriferele disponibile existente la nivelul municipiului, acestea urmând a fi distribuite, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi inclusiv de la alte instituţii, pe bază de proces verbal către unităţile şcolare respective.

”IŞJ a desemnat pentru fiecare unitate şcolară un maistru electrician (de la unităţile şcolare de profil), care se va ocupa de buna funcţionare a instalaţiei electrice; inspectoratul va pune microbuze şcolare la dispoziţia unităţilor de învăţământ care le solicită pentru transportul elevilor, în limita celor existente (Club Sportiv Şcolar, Palatul Copiilor, alte instituţii cu sprijinul Consiliului Judeţean). În fiecare centru în care este asigurată căldură, IŞJ a desemnat un inspector care va monitoriza activitatea instructiv-educativă”, se menţionează în comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

În document se mai spune că în fiecare zi, la ora 18.00, la sediul IŞJ Dâmboviţa va avea loc un comandament, în care fiecare inspector va prezenta situaţia existentă în şcolile unde se montează centrale termice şi se vor lua măsurile corespunzătoare.

Elevi de la şcoli din Târgovişte fără căldură au protestat, miercuri şi joi, în faţa Primăriei Târgovişte şi Prefectura Dâmboviţa, nemulţumiţi că învaţă în frig. Situaţia este generată de intrarea societăţii Termica Târgovişte în insolvenţă în luna mai. Astfel, toţi abonaţii la sistemul centralizat de încălzire din municipiu au rămas de atunci fără apă caldă şi căldură. Consilierii locali au iniţiat în luna iunie un proiect de hotărâre de montare de centrale termice în şcoli, în blocurile ANL şi de locuinţe sociale, precum şi în unele instituţii publice. În lunile septembrie şi octombrie au fost aprobaţi indicatorii tehnico economici, iar montarea centralelor are termen cel târziu sfârşitul lunii ianuarie. AGERPRES