medalie.jpgCei trei elevi gălăţeni câştigători ai Olimpiadei Naţională de Robotică şi care vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Robotică de la Jakarta, Indonezia, în perioada 15-17 noiembrie, vor fi sprijiniţi de ArcelorMittal Galaţi, a anunţat, luni, directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu.

Potrivit acestuia, compania siderurgică le va asigura toate cheltuielile de transport iar acest proiect se circumscrie deciziei combinatului de a sprijini programe de educaţie şi sănătate, ca parte a strategiei ArcelorMittal Galaţi privind responsabilitatea socială.

‘Suntem bucuroşi să sprijinim participarea celor trei tineri la olimpiada internaţională şi suntem încrezători că ei vor reprezenta Galaţiul şi România într-o manieră care ne va face să fim mândri’, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Cristian Chirac şi Dorin Clisu, doi dintre elevii implicaţi în proiect, sunt olimpici premiaţi şi în trecut de companie pentru rezultatele foarte bune la concursurile de matematică şi fizică. Robotul pe care l-au construit a câştigat premiul întâi la Olimpiada Naţională a Roboţilor. Dorin Clisu a fost responsabil cu partea mecanică, iar Cristian Chirac şi Dan Mitescu s-au ocupat cu partea de programare.

‘Apreciem sprijinul oferit de ArcelorMittal Galaţi, care ne-a facilitat participarea la olimpiadă. Sperăm să câştigăm un loc pe podium, având în vedere că, în acest moment, robotul nostru este mai rapid în comparaţie cu cei ai competitorilor noştri’, a declarat Cristian Chirac.

Olimpiada Internaţională de Robotică aduce laolaltă tineri din toată lumea şi îi încurajează să îşi dezvolte creativitatea, aptitudinile de proiectare şi de rezolvare a situaţiilor prin intermediul concursurilor şi activităţilor specializate. AGERPRES