elevi clasa i.jpg
Peste 4.500 de elevi din judeţul Giurgiu din clasele întâi şi a doua au început acest an şcolar fără a avea manualele pe bănci, iar parcurgerea programei şcolare se va face cu ajutorul fişelor de lucru până la sosirea manualelor.

„Este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când se întâmplă acest lucru, ca elevii din clasele întâi şi a doua, în număr de peste 4.500 la nivelul judeţului, să înceapă anul şcolar fără manuale, dar asta nu înseamnă că susţinerea orelor va fi afectată pentru că învăţătorii trebuie să parcurgă programa şcolară şi acest lucru se poate face şi cu fişe de lucru sau materiale auxiliare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

„Auzisem că cei mici vor învăţa direct pe tablete, dar am avut surpriza ca pe bănci să nu găsim nici manuale, îmi pare rău că celor mici le-a lipsit această bucurie de a găsi manualele pe bănci cum se întâmpla pe vremea noastră, dar oricum copiii cred că se vor descurca pentru că este o generaţie cu mare putere de adaptare”, a declarat şi Monica M., o mamă din municipiul Giurgiu al cărui copil a intrat în acest an în clasa întâi.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Georgeta Stănescu, spune că lipsa manualelor este întâlnită doar la clasele întâi şi a doua, restul elevilor având asigurate manuale şcolare noi în proporţie de 15%, dar şi utilizate de către elevii din ciclurile anterioare.
În ceea ce priveşte autorizaţiile sanitare de funcţionare, din cele 190 de unităţi de învăţământ din judeţ, 28 au început anul şcolar fără autorizaţii sanitare de funcţionare. „Este vorba în principal de situaţii izolate în mediul rural ca urmare a lipsei sursei de apă”, a completat Georgeta Stănescu. În judeţul Giurgiu au început noul an şcolar aproximativ 38.000 de elevi. AGERPRES