teatru_scolar.jpgAproape 700 de elevi-artişti din judeţul Iaşi vor fi prezenţi, în perioada 25 şi 26 martie, la Teatrul pentru Copii Luceafărul, unde se desfăşoară cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de teatru şcolar „Hai la teatru!”. Directorul artistic al Teatrului pentru Copii „Luceafărul”, Oltiţa Cântec, a declarat luni că la manifestarea artistică vor fi prezente 61 de trupe din judeţul Iaşi, care sunt pregătite de 86 de coordonatori, însumând 697 de elevi-artişti.

„Beneficiile teatrului şcolar sunt cunoscute de multă vreme, efectele sale pozitive manifestându-se atât la nivel individual, cât şi de grup, contribuind la dezvoltarea personală şi la maturizarea copiilor şi tinerilor. Teatrul şcolar le îmbogăţeşte cultura generală, le oferă o privire din interior asupra artei scenice, pe care o vor înţelege şi valoriza altfel din postura de elevi-artişti. Teatrul şcolar îi învaţă să socializeze, să exerseze prin joc parte din rolurile sociale de mai târziu. Îi învaţă tehnici de vorbit în public, de control emoţional, îi responsabilizează şi integrează într-un grup care este trupa de teatru”, a spus Oltiţa Cântec.
La ediţia din acest an, 34 de trupe provin din oraşul Iaşi, celelalte fiind din Paşcani, Târgu Frumos şi alte localităţi din judeţ. AGERPRES