Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi susţine că aproximativ 80 % din manualele necesare elevilor pentru noul an şcolar 2012 – 2013 se află în depozit. Camelia Gavrilă, inspectorul general al ISJ Iaşi, susţine că în depozitul de manuale se află 189.510 de cărţi, 150.825 dintre acesta fiind primite recent. Urmează, susţine aceasta, ca până la sfârşitul lunii august în depozit să fie aduse alte 38.685 manuale.

Şefa ISJ a recunoscut că deşi la exterior majoritatea cărţilor arată impecabil, conţinutul lor pare să fie depăşit. Potrivit acesteia, în viitorul apropiat va fi necesară o reactualizare a manualelor de pe care şcolarii trebuie să-şi însuşească informaţiile şi cunoştinţele necesare.

„Evident, sunt şi manuale din anii anteriori care vor fi valorificate. A trecut destul de mult timp de când au fost concepute aceste manuale. E nevoie, în privinţa abordării curriculare, să fie schimbări semnificative şi rapide, plecând de la planul de învăţământ, în contextul modificărilor din legea educaţiei. Programele sunt la fel de încărcate şi aşteptarea e pe decongestionarea lor, pe acele tematici esenţiale, relevante pentru societatea actuală, şi ar fi manuale care trebuie şi ele împrospătate şi revigorate”, a declarat Camelia Gavrilă. AGERPRES