Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a de la liceele tehnologice din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost „provocaţi” de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Camera de Comerţ şi Industrie să participe la mai multe concursuri structurate pe meserii, în încercarea de se a promova învăţământul în sistem dual.

Potrivit informaţiilor furnizate de către preşedintele CCI Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar, evenimentul „Săptămâna meseriilor” va avea loc în perioada 3-7 aprilie şi constă în întreceri între echipaje formate din câte trei elevi: concurs de horticultură „Grădinarul creativ”, concursul „Sudorul european”, concursul „Voi fi chef” şi concursul „Electricianul îndemânatic”.

Meseriile pentru concurs au fost alese în urma consultării cu mediul de afaceri local, sudorii şi electricienii fiind extrem de căutaţi.

Concursurile de horticultor şi electrician vor avea loc la licee de profil din Beclean şi Bistriţa, iar cele de sudor şi bucătar vor fi găzduite de două societăţi comerciale implicate în proiect.

Câştigătorii vor fi premiaţi, în data de 7 aprilie, la sediul IŞJ Bistriţa-Năsăud, cu unelte şi echipamente specifice fiecărei activităţi.

Şefa IŞJ Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, spune că toate cele patru concursuri vor fi filmate, iar materialele video realizate vor fi prezentate elevilor de clasa a opta, în speranţa că vor realiza că şi învăţământul tehnic şi profesional reprezintă o opţiune de viitor. AGERPRES