liceu soter.jpgVizita elevilor de la Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” Buzau la Targul Educatiei din Capitala s-a realizat in scopul atingerii unuia din obiectivele majore ale activitatii de asistenta psihopedagogica si anume informarea si consilierea elevilor privind cariera.

Pentru realizarea acestui obiectiv pe parcursul anului scolar au avut loc lectorate cu parintii, consilieri individuale si de grup, testari cu ajutorul instrumentelor de evaluare a intereselor, aptitudinilor si capacitatilor psihologice, cercetari ale optiunilor postscolare etc., efectuate la cabinetul scolar de asistenta psihopedagogica al liceului.

Pentru ca activitatile desfasurate peste an sa-si gaseasca incununare, s-a considerat ca ar fi oportun sa oferim ocazia elevilor de clasa a XII-a sa cunoasca oferta educationala a facultatilor din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Pentru aceasta, profesorul psihopedagog Florenta Manuela Buzatu, cu sprijinul directoarei Lacramioara Ilie, a organizat o excursie la cea de-a X-a editie a Targului Educatiei care a avut loc la Universitatea din Bucuresti, in holul central al Facultatii de Drept.

In cadrul targului elevii au avut posibilitatea sa consulte ofertele de studii pentru anul universitar 2009-2010, sa stea de vorba cu studentii si profesorii facultatilor, sa ceara informatii legate de Admiterea 2009. De asemenea, au avut prilejul sa ia contact cu „mediul” in care isi vor putea petrece anii studentiei, ceea ce i-a facut pe unii dintre ei sa ne marturiseasca faptul ca pentru o zi au simtit ce inseamna sa fi student.

Excursia a oferit elevilor si oportunitatea sa participe la lansari de carte, dezbateri, programe artistice, concerte si alte evenimente ce au avut menirea sa raspunda nevoilor lor de informare si orientare. Pentru cadrele didactice prezente la targ a fost deosebit de placut ca printre studentii care prezentau ofertele facultatilor sa intalneasca si fosti absolventi ai liceului.