Elevii Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” Buzau sunt fruntasi la colectarea deseurilor electrice si electronice

liceusport_bz_1.jpgLa nivelul Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” din Buzau campania “Marea Debarasare” a luat amploare in urma propunerii venite din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Buzau si a Comisariatului Judetean Buzau al Garzii Nationale de Mediu. Prima editie a campaniei a avut loc la sfarsitul lunii trecute si s-a derulat pe parcursul a doua zile: 29 si 30 ianuarie.

Scopul actiunii a fost colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice – aparate de uzcasnic, echipamente informatice si de telecomunicatii, echipamente de larg consum, unelte electrice si electronice, echipamente de iluminat (ex. cuptoare cu microunde, aparate electrice de incalzit, radiatoare electrice, aspiratoare, unitati centrale, mini calculatoare, imprimante, calculatoare personale, inclusiv unitate centrala, mouse, monitor si tastatura, calculatoare portabile, calculatoare mici portabile) etc.

Aceasta actiune a permis ca cei implicati sa-si ia ”la revedere” de la aparatele electrice si electronice vechi.

Pe parcursul lunii ianuarie elevii liceului buzoian au fost informati asupra campaniei prin raspandirea de afise, pliante, fluturasi etc. In ultima saptamana din luna elevii au depozitat intr-o sala, deseuri pe care le-au adunat de la prieteni, rude si vecini special pentru aceasta debarasare. Cooperarea si comunicarea intre factorii responsabili a reprezintat conditia de baza pentru reusita acestei campaniei, astfel ca, pe data de 30 ianuarie la sediul liceului s-a deplasat o masina de transport a agentului de salubritate, S.C. RER Ecologic Service, care a preluat deseurile si le-a transportat la operatorii care se ocupa de valorificarea deseurilor de acest gen.

Pentru a avea un impact cat mai mare, si a oferi exemplu si altora, colectarea a fost mediatizata si in presa locala, mai precis de postul Focus TV Buzau. Cei care au ratat actiunea, vor putea scapa de vechiturile electrice in urmatoarea editie care va avea loc in perioada de primavara a acestui an.

Prima editie a avut succes, deoarece s-au colectat aproximativ 2 tone de deseuri. Dupa cum declara conducerea Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” Buzau, se doreste ca acest gen de actiuni sa ia amploare si pe viitor sa fie organizate in cadrul scolii activitati de colectare si a altor tipuri de deseuri.