Elevii Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, premiaţi la nivel mondial în robotică

Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti a celebrat, în cadrul evenimentului “Susţinem performanţa în robotică”, rezultatele excepţionale obţinute în sezonul 2018-2019 de elevii instituţiei de învăţământ care sunt membrii echipei Quantum Robotics.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ, echipa se pregăteşte pentru două concursuri internaţionale ce se vor desfăşura la sfârşitul lunii iunie, respectiv Genius Olympiad, 20 iunie la New York şi 30 iunie Maryland Tech Invitational (MTI), o competiţie “First Tech Challenge” la care concurează cele mai bune echipe ce au participat la campionatul mondial. “Echipa de robotică Quantum Robotics este formată din 15 elevi olimpici din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Elevii şi-au folosit cunoştinţele, pasiunea şi entuziasmul pentru a concura cu succes la competiţiile de robotică First Tech Challenge (FTC) interne şi internaţionale, precum şi la alte concursuri şi olimpiade internaţionale de robotică”, afirmă aceeaşi sursă.

“Robotica este un domeniu nou în liceele din România, iar Liceul Teoretic Internaţional de Informatică se mândreşte cu rezultatele obţinute în ultimii ani la competiţiile naţionale şi internaţionale. ICHB a investit şi investeşte continuu în copii dotaţi şi pasionaţi, iar rezultatele se văd şi în robotică, o ştiinţă nouă de mare viitor. ICHB susţine performanţa în robotică, creând cele mai bune condiţii pentru elevii care reprezintă viitorul Romaniei”, a declarat Mucahit Biner, directorul general ICHB, citat în comunicatul de presă. AGERPRES