ion minulescu.jpgConsilierii locali din Slatina au aprobat marţi acordarea unui premiu în valoare de câte 1.000 de lei fiecărui elev din oraş care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat din sesiunea iulie, în această situaţie fiind doi liceeni de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

Cei doi tineri premiaţi sunt Gabriela Roxana Tănase şi Cornel Laurenţiu Ţăndărică, ei fiind şi singurii absolvenţi de liceu din judeţul Olt cu media 10 anul acesta.

În referatul care motivează acordarea acestor premii se arată că învăţământul din Slatina a contribuit la afirmarea judeţului Olt în topul celor mai competitive centre din ţară datorită procentului de promovabilitate înregistrat, dar şi notei maxime obţinute de cei doi elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”. O alta motivaţie a premierii celor doi absolvenţi este aceea că administraţia locală din Slatina a susţinut în demersurile sale realizarea unui act educativ de cea mai înaltă calitate şi apreciază şi răsplăteşte performanţa şi vocaţia elevilor pe toate nivelurile de formare.

În Slatina, anual, sute de elevi care au medii de 10 primesc diferite premii în bani din partea primăriei, la fel cu câştigătorii unor olimpiade, concursuri şcolare şi concursuri sportive, iar cei mai buni 30 de elevi de gimnaziu primesc o excursie la Disneyland Paris. La examenul de Bacalaureat, elevii din judeţul Olt au avut o promovabilitate de peste 55%, cele mai bune rezultate, cu procent de promovabilitate între 92% şi 99%, au fost la liceele teoretice din Slatina, Caracal şi Balş, la Colegiul „Mihai Viteazul” Caracal promovabilitatea fiind de 100%. AGERPRES